Paula-myrskyn aiheuttamat viat saadaan korjattua tällä viikolla

Häiriötiedote
Paula-myrskyn aiheuttamia vikoja korjataan edelleen Pudasjärvellä, Taivalkoskella ja Kuusamossa. Keskijännitteisen verkon viat saataneen korjattua alkuviikosta, pienjännitteisen verkon osalta työt valmistuvat loppuviikosta.

Tuhoja kartoitetaan edelleen muun muassa helikopterin avulla. Toinen kopteri raivaa johtokatuja. Puiden poisto sähkölinjoilta on ammattilaisten työtä, joten niitä ei saa omatoimisesti mennä poistamaan. Tuhoja korjaaviin koneisiin ja työryhmiin sekä helikoptereihin on pidettävä etäisyyttä.

”Vikojen korjaaminen kestää, vaikka koko juhannus tehtiin töitä kymmenien asentajien, metsureiden ja koneiden kanssa. Paikoitellen tuhoutuneeseen metsään ei ole tietä ja sähköjohto on kadonnut puiden sekaan. Korjaustöissä ei oteta turvallisuuden osalta riskejä. Helikopterit tarkastavat edelleen aluetta ja avustavat puiden poistossa. Varoetäisyys matalalla ja maassa oleviin johtoihin on 20 metriä. Helikopteriin etäisyys on 90 metriä”, käyttötoiminnan johtaja Jörgen Dahlqvist muistuttaa.

Enimmillään sähköttömiä asiakkaita oli noin 6 000 heti myrskyn jälkeen. Maanantaiaamuna sähköttömiä asiakkaita oli keskijännitteisen verkon vikojen piirissä noin 50. Myrskytuhojen laajuus ja paikoitellen erittäin hankalat olosuhteet maastossa vaikuttavat töiden edistymiseen.

Pyydämme asiakkaitamme seuraamaan alueen kuntien, kuten Taivalkoski ja kaupunkien, kuten Kuusamo sekä Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen viestintää.

Tarkista tilanne ensin häiriökartalta
Keskijänniteverkon vikatiedot näkyvät Carunan häiriökartalla, joka päivittyy muutaman minuutin välein.  Jos sähkökatko näkyy kartalla, tee vikailmoitus vain, jos sinulla on tarkempaa tietoa vikapaikasta. Asiakkaamme voivat hyödyntää häiriökartan chat-palvelua, joka palvelee nopeasti. Jos kyseessä on kiireellinen asia, niin maksuton vikapalvelu päivystää vuorokauden ympäri 0800 195 011.

Tilaa tekstiviesti sähkökatkoista ja vinkkaa vikapaikasta
Käytettävissäsi on Caruna Plussan maksuton tekstiviestipalvelu, jonka kautta saat tiedot sähkökatkoista nopeasti. Tilaa sähkövahti itsellesi Caruna Plussan nettipalvelussa - kirjaudu sisään oikeasta yläkulmasta.

Voit ladata Caruna+ sovelluksen AppStoresta tai Google Play -kaupasta, ja vinkata meille sen kautta vikapaikasta kuvan kanssa.

Sähköverkon häiriökartta
Caruna Sähkövahti
Caruna Plus -itsepalvelu

Lue lisää