Paula-myrskyn aiheuttamia vikoja korjataan loppuviikko - helikopteri raivaa edelleen puustoa

Häiriötiedote
Paula-myrskyn aiheuttamia vikoja korjataan tänäänkin Pudasjärvellä ja Kuusamossa. Helikopteritarkastukset ovat loppuneet tällä erää, mutta puustoa raivataan edelleen helikopterin avulla. Keskijännitteisen verkon viat saataneen korjattua alkuviikosta, pienjännitteisen verkon osalta työt valmistuvat loppuviikosta.

Puiden poisto sähkölinjoilta on ammattilaisten työtä, joten niitä ei saa omatoimisesti mennä poistamaan. Tuhoja korjaaviin koneisiin ja työryhmiin sekä helikoptereihin on pidettävä etäisyyttä.

Enimmillään sähköttömiä asiakkaita oli noin 6 000 heti myrskyn jälkeen. Tiistaiaamuna sähköttömiä asiakkaita oli keskijänniteverkon piirissä noin 11. Pienjännitteisen, koteihin ja kiinteistöihin sähköä siirtävän, verkon vikoja oli noin 400 asiakkaalla. Myrskytuhojen laajuus ja paikoitellen erittäin hankalat olosuhteet maastossa vaikuttavat töiden edistymiseen.

Pyydämme asiakkaitamme seuraamaan alueen kuntien, kuten Taivalkoski ja kaupunkien, kuten Kuusamo sekä Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen viestintää

Tarkista tilanne ensin häiriökartalta

Keskijänniteverkon vikatiedot näkyvät Carunan häiriökartalla, joka päivittyy muutaman minuutin välein.  Jos sähkökatko näkyy kartalla, tee vikailmoitus vain, jos sinulla on tarkempaa tietoa vikapaikasta.

Asiakkaamme voivat hyödyntää häiriökartan chat-palvelua, joka palvelee nopeasti.

Jos kyseessä on kiireellinen asia, niin maksuton vikapalvelu päivystää vuorokauden ympäri 0800 195 011.

Tilaa tekstiviesti sähkökatkoista ja vinkkaa vikapaikasta

Käytettävissäsi on Caruna Plussan maksuton tekstiviestipalvelu, jonka kautta saat tiedot sähkökatkoista nopeasti. Tilaa sähkövahti itsellesi Caruna Plussan nettipalvelussa.

Voit ladata Caruna+ sovelluksen AppStoresta tai Google Play -kaupasta, ja vinkata meille sen kautta vikapaikasta kuvan kanssa.

Kiireettömistä vioista voit ilmoittaa lomakkeen kautta. Kiireetön vika on esimerkiksi sellainen, jossa sähköt toimivat, vaikka sähkölinjalla olisi puu.

Lue lisää