“Positiivisen työilmapiirin pystyi aistimaan jo silloin, kun en vielä Carunan palkkalistoilla työskennellyt”

Blogi
Julius Ryhänen oli Carunan kesätyöntekijä kesällä 2022.
Julius Ryhänen
Carunan kesätyöntekijä 2022
Olen Julius, yksi Carunan kesän 2022 kesätyöntekijöistä. Syksyllä aloitan laskentatoimen pääaineopintoni sekä toisen opiskeluvuoteni Hankenilla Helsingissä.
Julius Ryhänen oli Carunan kesätyöntekijä kesällä 2022.

Sijaistan Carunalla laskutuspalveluasiantuntijoita laskutustiimin perinnässä. Työtehtäviini kuuluu erilasia perintään liittyvä tehtäviä aina manuaalisesta ”leikkaa-liitä-työstä” asiakkaiden ja asentajien kanssa neuvotteluun.

Olen aikaisemmin työskennellyt Carunan kanssa kahden eri kumppaniyrityksen kautta. Tämän noin kahden vuoden aikana tapasin verkkoalueen asiakkaita niin kasvotusten kuin puhelimitsekin. Ensimmäisen vuoden opintojeni ohella työskentelin osa-aikaisesti perintätoimistossa. Kun huomasin Carunan hakevan kesätyöntekijää laskutustiimiin, päätin heti hakea. Positiivisen työilmapiirin pystyi aistimaan jo silloin, kun en vielä varsinaisesti Carunan palkkalistoilla työskennellyt.

Niin aikaisemmasta kokemuksestani Carunan huppareissa kuin työstä perintätoimistossa on ollut hurjasti apua tänä kesänä. Perustietämys sähköverkkoyhtiön toiminnasta ja sen asiakkaista helpotti huomattavasti uusien asioiden omaksumista. On helpompi keskustella asentajan kanssa puhelimessa, kun iso osa ammattisanastosta on entuudestaan tuttua. Työssäni olen päivittäin yhteydessä Carunan perintäkumppaniin, ja oma kokemukseni perintätoimistossa työskentelystä antaa ymmärrystä kumppaniyrityksen tekemästä työstä ja perintälainsäädännöstä.

Vaikka aikaisempi kokemukseni antoikin kesätyöhön vahvat eväät, on kesällä täytynyt opetella ja omaksua valtavasti uutta. Uusien asioiden ja päivittäin käytettävien järjestelmien määrä pääsi aluksi säikäyttämään. Onneksi Carunalla ei kuitenkaan jätetty perehdytystä puolitiehen. Yllätyin siitä, miten kattavasti minun ja kanssani samaan aikaan aloittaneen toisen kesätyöntekijän perehdytys oli suunniteltu - toteutuksesta puhumattakaan.

Kesässä parasta ovat olleet työilmapiiri ja joustavuus

Kesätyöntekijänä olen saanut vastuuta ja päässyt osaksi tiimiä, jopa enemmän ja paremmin kuin olisin osannut odottaa. Opiskelijana lomat ovat harvassa, mutta Carunalla työskentely on mahdollistanut kesästä nauttimisen. Reissut kotikaupunkiin eivät rajoitu yksittäisiin viikonloppuihin, vaan töitä on voinut tehdä joustavasti siellä missä itsekin sattuu olemaan. Toimistolla taas on päässyt tutustumaan uusiin ihmisiin eri puolilta taloa. Kesässä Carunalla on tähän asti ollut parasta joustavuus ja erinomainen työilmapiiri.

Uskon, että kesästä Carunalla on hyötyä tulevaisuudessa. Oli ala tai yritys mikä tahansa, rahaliikenne on kaiken liiketoiminnan perusta, ja juuri sitä olen päässyt seuraamaan tänä kesänä ruohonjuuritasolla.

Lue lisää