Puuskatuulia luvassa laajasti Carunan verkkoalueilla, Pohjois-Suomeen kertyy tykkylunta – sähkökatkoja voi tulla

Häiriötiedote
Ilmatieteen laitos antoi jälleen ennusteen kovasta tuulesta loppuviikoksi, joten melko lailla kaikilla Carunan verkkoalueilla, erityisesti rannikolla, kannattaa varautua sähkökatkoihin. Saaristossa viankorjaus voi pitkittyä ja sähkökatkot voivat olla pitkäkestoisia. Viankorjaus on vaarallista erittäin huonolla ilmalla, ja asentajien turvallisuuden varmistaminen on ensiarvoisen tärkeää.

Puuskatuuliennuste näyttää kovaa tuulta keskiviikoksi, ja tuulet voimistuvat iltaa kohden. Puuskissa tuuli voi olla jopa 20 m/s. Keskiviikkoiltana vaara-alueena ovat Satakunnan, Suomenlahden ja Hankoniemen rannikot. Puolen yön tietämillä tuuli leviää Länsi-Suomeen ja Länsi-Uusimaalle, mutta rauhoittuu nopeasti puolen yön jälkeen.

Torstaina tuuli puhaltaa jälleen voimakkaasti koko päivän, ja sähkökatkoihin kannattaa varautua Satakunnassa, Suomenlahdella sekä Hankoniemellä ja muun Länsi-Uusimaan sisäalueilla.

Myrsky väistyy Carunan verkkoalueelta todennäköisesti perjantaihin mennessä.

Varaudumme lisäämällä Carunan käyttökeskuksen, asiakaspalvelun ja viankorjaushenkilöstön määrää.

Saaristossa kannattaa varautua pitkäkestoisiin sähkökatkoihin

Saaristossa viankorjaus voi kestää tavallista pidempään, joten suosittelemme asukkaita ja mökkeilijöitä varautumaan pitkäkestoisiin sähkökatkoihin. Emme koskaan lähetä asentajia korjaamaan vikoja, kun merenkäynti on vaarallisen kovaa. Asentajien työturvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää, mutta samanaikaisesti teemme parhaamme sähköjen palauttamiseksi ja vikojen korjaamiseksi.

Märkää lumisadetta Lappiin ja Pohjois-Pohjanmaalle

Etelä-Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaalla tiedossa voi olla märkää lumisadetta, mikä saattaa aiheuttaa sähkökatkoja kerääntyessään ilmajohdoille. Lunta alkaa sataa torstaiaamuna, ja se sakeutuu viikonlopun kuluessa. Seuraamme tilanteen kehittymistä.


Murupolku

Puiden poistaminen sähkölinjoilta on aina ammattilaisen työtä 

Jos tuuli on kaatanut puita tai heitellyt oksia sähkölinjoille, on niiden poistaminen ammattilaisen työtä. Jätäthän siis poistotoimenpiteet meille etkä lähesty esimerkiksi linjoille kaatuneita puita.  

Korjaustöitä tekevien asentajien työturvallisuuden varmistaminen on ensisijaisen tärkeää, joten otamme korjaustöissä huomioon sääolosuhteet, jotta korjaustyöt voidaan tehdä turvallisesti. 

Jos havaitset linjoille kaatuneen puun tai muun vian aiheuttajan, ilmoita siitä meille häiriökartan chatissa. Chatin kautta tehdyt vikailmoitukset etenevät käsittelyyn nopeimmin. Tarvittaessa voit myös soittaa meille numeroon 0800 195 011. 

Tarkista vian kestoarvio häiriökartalta

Voit seurata viankorjauksen tilannetta häiriökartalta, tiedot päivittyvät kartalle muutaman minuutin välein. 

Chat palvelee nopeasti 

Palvelemme vika-asioissa nopeimmin häiriökartan chat-palvelussa ympäri vuorokauden. Tarkista ensin, näkyykö vika häiriökartalla ennen kuin ilmoitat siitä meille. Yleensä viat ovat meillä tiedossa, mutta jos sitä ei näy häiriökartalla, tee silloin meille vikailmoitus chatissä. 

Katso myös

Tilaa ilmoitukset sähkökatkoista

Sähkövahti-palvelun kautta saat tiedot sähkökatkoista nopeasti sähköpostiin tai tekstiviestillä.

Katso sähkökatkotilanne kartalta

Päivitämme korjausennusteita häiriökartalle. Kartta päivittyy muutaman minuutin välein.

Lue lisää