“Työkaverini ovat halunneet antaa minulle mahdollisuuksia hyödyntää oppimaani”

Blogi
Minka Viippola.
Minka Viippola
Maankäyttöasiantuntija
Olen Minka ja olen ollut kesän 2022 kesätöissä Carunalla. Opiskelen Helsingin yliopistossa oikeustiedettä, ja syksyllä alkaa toinen opiskeluvuoteni.
Minka Viippola.

Ensimmäisen kesätyökokemukseni Carunalta sain kesällä 2015. Olin silloin kahden viikon mittaisessa kesätyöharjoittelussa. Silloin en osannut ollenkaan arvata, kuinka paljon pääsisin Carunalla tekemään tai kuinka pitkäaikainen työpaikka Carunasta minulle tulisi. Vietin välivuosia opiskelusta lukion jälkeen ja työskentelin Carunalla. Lopetin työt vuonna 2021, kun aloitin opiskelut oikeustieteellisessä. Nyt päädyin jälleen Carunalle kesätöihin. 

Olen työskennellyt Carunalla koko ajan maankäyttösopimusten parissa. Aluksi työtehtäväni olivat hyvin yksinkertaisia, mutta ajan mittaan olen päässyt  todella syventymään maankäyttöön. Olen oppinut paljon mm. maanomistuksesta, kiinteistöistä, kiinteistötietojärjestelmistä sekä maankäyttöön liittyvistä sopimuksista.

Carunalla ehdottomasti parasta ovat työkaverit. Oli ihanaa palata tuttujen ihmisten luokse. Tänäkin kesänä minut otettiin lämpimästi vastaan, ja koin oloni todella tervetulleeksi. Pääsin myös tutustumaan uusiin kollegoihin.  

Carunalla työntekijään luotetaan

Pidän paljon työstäni ja siitä, että olen päässyt tekemään  työtehtäviä  monipuolisesti. Tänäkin kesänä olen oppinut uutta. Minuun on luotettu työntekijänä, ja olen päässyt itsenäisesti vaikuttamaan työhöni.  Työkavereilta olen saanut apua aina kun olen  tarvinnut, ja olemme voineet yhdessä miettiä ratkaisuja vaikeampiin kysymyksiin.

Tänä kesänä olen päässyt myös hyödyntämään ensimmäisen vuoden opintojani, ja siitä on tullut isoja onnistumisen tunteita. Työkaverini ovat halunneet antaa minulle mahdollisuuksia hyödyntää oppimaani. Olen oppinut maankäyttöön liittyvästä lainsäädännöstä sekä esimerkiksi konkursseista, jotka koskettavat paljon opintojani. 

Tästä kesästä minulle on jälleen jäänyt käteen isosti työkokemusta ja uusia oppeja maankäytöstä sekä työelämästä. Carunalla olen oppinut sellaisia asioita työelämästä, joista uskon olevan hyötyä jokaisessa paikassa mihin tulevaisuudessa päädynkään. 

Lue lisää