Pyydä tarjous sähköverkon muutostyöstä

Jos sähköverkko on esimerkiksi rakentamisen tai mökkimaisemasi tiellä, voit pyytää tarjouksen sen siirtämiseksi.

Pienistä muutoksista, kuten pylvään tuennan muutos, saat tarjouksen heti. Muissa tapauksissa yhteistyöurakoitsijamme sopii kanssasi maastokäynnin, jossa tarvittavat siirrot kartoitetaan. Saat maastokäynnin perusteella tarjouksen muutostyöstä. 

Teemme tarjouksen vain sähköverkon siirrosta. Jos samalla pitää siirtää esimerkiksi puhelin- tai katuvalaistuslinjaa, olethan yhteydessä operaattoriin tai kuntaan. Vilkaise myös karttapalvelustamme, onko lähelläsi käynnissä verkonparannushankkeemme, jonka yhteydessä myös sinun tarvitsemasi muutos voidaan tehdä. 

Muutostyö maksaa vähintään 500 euroa, ja toimitusaika on vähintään kaksi kuukautta. Aikaa kuluu muun muassa uuden verkon maankäyttölupien hakemiseen ja mahdollisiin materiaalihankintoihin. Muutostyöhön liittyvät mahdolliset palvelutyöt, kuten mittarin siirto uuteen keskukseen, veloitetaan erillisen palveluhinnastomme mukaisesti. 

Näin muutostyö etenee

  1. Kartoita siirrettävien johtojen ja laitteiden omistajat
  2. Tee tarjouspyyntö sähköverkon muutoksesta lomakkeella
  3. Tarkastamme tarjouspyynnön ja tilaamme tarvittaessa esisuunnittelun
  4. Yhteistyöurakoitsijamme on sinuun yhteydessä ja sopii ajankohdan yhteiselle maastokäynnille
  5. Maastokäynnin perusteella urakoitsija suunnittelee työn ja laskee hinnan
  6. Saat tarjouksen työn kustannuksista ja toimitusajasta. Tarjous on voimassa kuukauden
  7. Allekirjoitetun tarjouksen palauduttua tilaamme työn toteutuksen yhteistyöurakoitsijaltamme
  8. Laskutamme muutostyön sen valmistuttua
Tee tarjouspyyntö verkoston muutostyöstä

Kysymyksiä ja vastauksia sähköverkon muutoksesta

Haluaisin uusia liittymisjohtoni tai siirtää ilmajohdon pois seinästä. Onnistuuko se verkostomuutostarjouksella?

Voit teettää liittymisjohdon muutokset omalla sähköurakoitsijallasi. Liittymisjohto on liittymän haltijan omistuksessa, ja vastaat myös sen kunnossapidosta, minkä vuoksi liittymissopimusta voi olla tarpeen päivittää. 

Sähköpääkeskuksen muutokset
Siirrettävät sähköjohdot sijaitsevat omalla tontillani ja minulla on kaivuri paikalla. Voinko saada alennusta tekemällä kaivuutyöt itse?

Kerro tästä yhteistyöurakoitsijallemme maastokäynnin yhteydessä, niin voitte keskustella järjestelyistä. Saat meiltä tarjouksen kahdella hinnalla, joista toinen ei sisällä kaivutöitä. Voit valita tarjouksista itsellesi sopivimman vaihtoehdon. 

Sähköverkko on huonokuntoinen ja pitäisi saneerata joka tapauksessa. Miksi joudun maksamaan sen siirrosta/kaapeloinnista?

Huomioimme tarjouksessa nykyisten verkkokomponenttien iän (huomioidaan hinnassa). Sähköverkon saneeraus on tehokkaampaa isoina kokonaisuuksina. Katso karttapalvelustamme, onko alueellasi menossa Carunan verkonparannushanke, jolloin työsi voitaisiin toteuttaa sen yhteydessä. 

Mitä tapahtuu, jos työtä ei voida suorittaa, kuten esisuunnittelulla oli suunniteltu? Vaikuttaako se hintaan? 

Pienet muutokset eivät vaikuta hintaan. Työn toteuttaminen edellyttää, että saamme siirrettävälle sähköverkolle maankäyttöluvat normaaliehdoin.