Vikatilanne rauhoittunut Carunan alueella – helikopterilla tehdään jälkitarkastusta

Häiriötiedote
Keskijänniteverkon korjaukset etenivät Länsi-Uudellamaalla ja Lounais-Suomessa odotettua paremmin. Kymmenet asentajat tekivät töitä läpi yön. Tällä hetkellä vajaa 200 Carunan asiakasta on sähköä vailla, viat ovat pienjänniteverkossa.

Kaikki Länsi-Uudenmaan ja Lounais-Suomen keskijänniteverkon viat on korjattu yön aikana eikä niiden takia ole sähkökatkoja.

Myös pienjänniteverkon vikojen korjaus on edennyt hyvin – Länsi-Uudellamaalla ja Lounais-Suomessa on vajaat kaksisataa asiakasta ilman sähköä. Tiedossa olevat sähkökatkot saadaan kuntoon keskiviikon aikana.

”Viankorjauksen yhteydessä sähköt voivat räpsyä tai katketa kokonaan hetkellisesti. Tätä ei pidä säikähtää. Oman tilanteen voi katsoa häiriökartalta, jossa vika näkyy niin kauan, kunnes se on korjattu. Kartalla näkyy viankorjauksen arvioitu valmistumisaika”, käyttöpäällikkö Jarmo Ström kertoo.

Lahja-myrskynä alkanut, lopulta Sylviaksi nimetty myrsky oli poikkeuksellisen räväkkä ja osui kovaa Carunan alueista Lounais-Suomeen, saaristoon ja Länsi-Uudellemaalle.

”Viimeiseen kahteen vuoteen ei ole ollut näin pahaa myrskyä. Enimmillään yhtä aikaa ilman sähköä oli noin 23 000 asiakastamme”, Ström toteaa.

Myrskyn voimasta kaatunut keskijänniteverkon pylväs.
Kuvassa myrskyn voimasta kaatunut keskijänniteverkon pylväs.

Helikopterit tekevät jälkitarkastusta keskiviikkona

Helikopterit tarkastavat tänään myrskyn kohdalle osuneita alueita, jotta asentajat saadaan ohjattua korjausta vaativiin kohteisiin nopeasti.

”Kun tarkastamme myrskyn aiheuttamia tuhoja, voi olla, että joitakin korjaamista vaativia vikoja vielä löytyy. Jos korjausta vaativia, sähkönjakelua uhkaavia vikoja löytyy, ne korjataan viimeistään torstaina”, Ström kertoo.

Helikopteriin kannattaa pitää 90 metrin turvaetäisyys.

Helikopterit tekevät jälkitarkastuksia.

Lue lisää