Beställ meddelanden om elavbrott - Caruna Sähkövahti

Ta i bruk gratistjänsten Sähkövahti och få meddelanden om planerade arbetsavbrott såväl som oväntade strömavbrott i Carunas mellanspänningsnät. Om du vill kan du få aviseringar till flera telefonnummer eller e-postadresser.

Tjänsten finns tillgänglig så fort du gjort en beställning på tjänsten eller direkt efter att vi registrerat dig som användare av tjänsten t.ex. i samband med att du flyttat och bytt adress. Om du inte tagit i bruk Caruna Sähkövahti skickar vi meddelanden om planerade elavbrott till dig per post.

Det lönar sig att se till att dina kontaktuppgifter samt tjänstens inställningar alltid är uppdaterade i Caruna+.

Caruna Sähkövahti fungerar också för företag. Du kan lägga till flera kontaktuppgifter som mottagare av meddelandet.

Ta i bruk Sähkövahti

Du kan när som helst ta i bruk Caruna Sähkövahti genom att logga in på Caruna+. Om du är ny kund hos oss blir du automatiskt användare av Caruna Sähkövahti, då du tecknat ett elavtal. Du får ett SMS-meddelande om att ditt nummer har kopplats till tjänsten.

Beställ meddelanden

Så här fungerar Sähkövahti

Du får ditt meddelande om planerat och plötsligt elavbrott i mellanspänningsnätet som sms eller per e-post. Vi skickar inga meddelanden om korta avbrott som endast varar några minuter.

  • Välj själv det språk du vill ha dina meddelanden på (svenska, finska eller engelska)
  • Du kan välja klockslag på dygnet som passar dig bäst
  • Alla familjemedlemmar kan beställa meddelanden via Sähkövahti till sin egen mobil eller e-postadress. Då du själv är bortrest kan du installera tjänsten att skicka meddelanden t.ex. till din husvakt.
  • Ifall ett planerat avbrott annulleras eller ifall tidpunkten för avbrottet ändras, skickar vi ut meddelanden om de ändrade omständigheterna endast via Sähkövahti.

Annulera beställningen

Ifall du inte vill ta emot meddelanden om avbrott kan du annullera tjänsten 

  • Via Caruna+
  • Med ett sms till numret 18261 med texten: STOP kundnummer elförbrukningplatsens nummer (meddelanden kostar lika mycket som ett normalt sms) eller 
  • Till vår kundtjänst.