Illan ja yön lumisade sekä puuskatuulet voivat katkoa sähköjä Satakunnassa, Lounais-Suomen rannikolla, Pohjanmaalla ja Etelä-Suomessa

Häiriötiedote
Länsi- ja Lounais-Suomen, Satakuntaan sekä Etelä-Suomen sisäosiin on luvassa runsasta lumisadetta. Länsi- ja Etelä-Suomen rannikolla tuuli yltyy puuskissa lähes myrskylukemiin 15–21 m/s. Lumisade ja tuulet voivat aiheuttaa sähkökatkoja keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

”Vikoja voi tulla, koska sähkölinjoille voi kasautua tykkylunta, ja puuskittainen tuuli voi kaataa puita tai heitellä sähkölinjoille oksia ja risuja. Korjaamme viat mahdollisimman pian, mutta aina asentajien turvallisuus edellä", sanoo Carunan käyttökeskuspäällikkö Kimmo Vainiola.

Viankorjaus voi rannikolla pitkittyä, koska korjausolosuhteet ovat erittäin huonot.

"Korjausennuste päivittyy Carunan häiriökartalle muutaman minuutin välein. Vikailmoitus kannattaa tehdä chat-palvelussa, jos vika ei näy häiriökartalla 5–10 minuuttia sähkökatkon alkamisen jälkeen", jatkaa Vainiola.

Puuskatuulet ja lumisade on ohittanut Carunan verkkoalueet torstaiaamuun mennessä.

Varaudumme lisäämällä Carunan käyttökeskuksen, asiakaspalvelun ja viankorjaushenkilöstön määrää. Seuraamme sääennusteiden kehittymistä ja sopeutamme valmiuttamme ennusteiden mukaisesti. 

Puiden poistaminen sähkölinjoilta on aina ammattilaisen työtä 

Jos tuuli on kaatanut puita tai heitellyt oksia sähkölinjoille, on niiden poistaminen ammattilaisen työtä. Jätäthän siis poistotoimenpiteet meille etkä lähesty esimerkiksi linjoille kaatuneita puita.  

Korjaustöitä tekevien asentajien työturvallisuuden varmistaminen on ensisijaisen tärkeää, joten otamme korjaustöissä huomioon sääolosuhteet, jotta korjaustyöt voidaan tehdä turvallisesti. 

Jos havaitset linjoille kaatuneen puun tai muun vian aiheuttajan, ilmoita siitä meille häiriökartan chatissa. Chatin kautta tehdyt vikailmoitukset etenevät käsittelyyn nopeimmin. Tarvittaessa voit myös soittaa meille numeroon 0800 195 011.

Chat palvelee nopeasti 

Palvelemme vika-asioissa nopeimmin häiriökartan chat-palvelussa ympäri vuorokauden. Tarkista ensin, näkyykö vika häiriökartalla ennen kuin ilmoitat siitä meille. Yleensä viat ovat meillä tiedossa, mutta jos sitä ei näy häiriökartalla, tee silloin meille vikailmoitus chatissä. 

Katso myös

Tarkista vian kestoarvio häiriökartalta

Päivitämme korjausennusteita häiriökartalle, tiedot päivittyvät muutaman minuutin välein. Tee vikailmoitus chatissä, jos vika ei näy kartalla hetken odottelun jälkeen.

Tilaa ilmoitukset sähkökatkoista

Sähkövahti-palvelun kautta saat tiedon sähkökatkosta nopeasti, tekstiviestillä tai sähköpostilla.

Lue lisää