Myrsky pitkittyy ja aiheuttaa sähkökatkoja - tiedotetta päivitetty 8.10.2023

Häiriötiedote
Puuskatuuli on aiheuttanut useita sähkökatkoja lauantain aikana Etelä- ja Lounais-Suomessa. Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan puuskatuulet jatkuvat lauantai-illasta vielä sunnuntaiaamuun, mikä tarkoittaa, että uusia vikatilanteita syntyy, vaikka vanhoja vikatilanteita saadaan korjattua.

Myrsky väistyy Carunan verkkoalueelta todennäköisesti sunnuntaina iltapäivän aikana. 

Saariston viat saadaan korjattua, kun vesille on turvallista mennä. Arvio on, että saaristoon päästään vikakorjaukseen sunnuntaina. 

”Carunan käyttökeskus ja asiakaspalvelu valvovat vuorokauden ympäri, jotta tilanne saadaan palautettua normaaliksi. Alustavan arvion mukaan sähköt saadaan palautettua suurimmalle osalle asiakkaista lauantain aikana. Saaristoon lähdemme aamulla tarkistamaan tilannetta helikopterista käsin. Sähköt saadaan palautettua saariston asiakkaille sunnuntain aikana”, kertoo käyttökeskuspäällikkö Petteri Palmumaa.

Ajantasaisimman tiedon sähkökatkotilanteesta löydät sähkökatkot kartalla -palvelustamme. 

Palvelemme vika-asioissa nopeimmin häiriökartan chat-palvelussa ympäri vuorokauden. 

Tarkistathan aina ensin, näkyykö vika Carunan häiriökartalla ennen kuin ilmoitat siitä meille. Yleensä viat ovat meillä tiedossa, mutta jos sitä ei näy häiriökartalla, tee silloin meille vikailmoitus chatissä.

Päivitys tiedotteeseen 8.10.2023 klo 19:

Asentajat korjaavat jäljellä olevia, myrskyn aiheuttamia vikoja saaristossa ja muilla alueilla koko sunnuntai-illan ja huomisen aikana, turvallisuus ja olosuhteet huomioiden. Vikoja on keski- ja pienjänniteverkossa. Tavoitteenamme on palauttaa sähköt vakituisiin asuntoihin sunnuntain aikana. 

"Odotamme, että tulevina arkipäivinä saamme uusia vikailmoituksia. Tällöin viankorjaus voi aiheuttaa hetkellisen sähkökatkon", kertoo Petteri Palmumaa.

Helikopteri apuna viankorjauksessa ja sähköverkon tarkastuksessa Lounais-Suomessa

Helikopteri on poistanut puita sähkölinjoilta Lounais-Suomen saaristossa, mikä on nopeuttanut huomattavasti viankorjausta. Huomenna yksi helikopteri tekee saaristoalueen sähköverkon tarkastusta.

Helikopteri on poistanut puita sähkölinjoilta saaristossa.
Näkymä helikopterin ikkunasta. Puiden poistossa helikopterista on todella paljon hyötyä, sillä se nopeuttaa viankorjausta huomattavasti.

Lisätietoja

Vikailmoitus tulee nopeiten perille chat-palvelussa

Voit ilmoittaa tiedossasi olevasta viasta, jos et ole saanut meiltä ilmoitusta eikä vika näy häiriökartalla.

Vakiokorvaus sähkökatkosta maksetaan automaattisesti

Maksamme yli 12 tunnin yhtäjaksoisesta sähkökatkosta korvauksen automaattisesti laskullasi.

Lue lisää