Reparationsarbetet av kraftledningen i Rymättylä har slutförts

Pressmeddelande
Kraftledningen som skadades i Toini-stormen i januari, har nu tagits i bruk, dvs. el distribueras genom kraftledningarna till invånare och företag i området. Reparationsarbetet har slutförts med undantag för några avslutande arbeten och allt kommer att vara klart till midsommar.

Uusittu voimajohto sijaitsee paikoitellen hankalassa maastossa. Voimalinjan korjaus on vaatinut huolellista suunnittelua ja tiivistä yhteistyötä alueen asukkaiden ja maanomistajien kanssa sekä erityisen tarkkoja turvatoimia rakentamisen aikana.

”Olen tyytyväinen, että olemme kumppaneidemme kanssa saaneet voimalinjan rakennettua suunnitellussa aikataulussa. Voimajohto vaurioitui talvella, kun lunta kertyi toispuoleisesti sen päälle. Pylväät kaatuivat ennen kuin lumi ehdittiin poistaa johdoilta. Nyt uusittuihin johtimiin on asennettu anturit, jotka hälyttävät, jos johdoille kertyy lunta ja jäätä. Tämä on hyvä käytännön esimerkki älykkäästä sähköverkosta”, aluejohtaja Kalle Liuhala kertoo uusitun voimajohdon ominaisuuksista.

Sähköjakelu alueella pystyttiin korjaustöiden aikana hoitamaan ilman pitkiä katkoja.

Läs mer