Caruna förbättrar elnätets tillförlitlighet ytterligare - nätets automation utökas i Esbo och Grankulla

Pressmeddelande
Eldistributören Caruna sanerar cirka 70 transformatorer i Esbo och Grankulla. De nya transformatorerna utrustas med fjärranvändningsanläggningar. Projektet leder till en märkbar förbättring av eldistributionens leveranssäkerhet för cirka 130 000 kunder.

Automaation lisäämisen myötä sähköverkon viat pystytään paikantamaan aiempaa nopeammin, joten sähköt saadaan vikatilanteissa myös palautettua nopeasti. Saneeraustöitä on suunniteltu tehtäväksi monin paikoin Espoon ja Kauniaisten kaupunkialueella. Kohteita on muun muassa Espoonlahdessa, Espoon keskuksessa, Matinkylässä, Olarissa, Tapiolassa ja Leppävaarassa.

Saneeraushankkeen suunnittelu ja luvitus on käynnistynyt keväällä 2020, ja ensimmäisten kohteiden rakentaminen alkaa kesällä. Muuntamoita saneerataan vuosina 2020-2022, ja hanke työllistää tänä aikana kymmeniä sähköalan ammattilaisia. Viimeiset rakennus- ja purkutyöt on tarkoitus saada valmiiksi vuoden 2022 loppuun mennessä.

”Kehitämme Espoossa ja Kauniaisissa sähköverkkoa saneeraamalla muuntamoita kaukokäyttöisiksi. Kohteiksi on valittu ikääntyneitä, pääosin käyttöikänsä loppupuolella olevia muuntamoita. Kaukokäyttö mahdollistaa vian paikantamisen valvomostamme käsin. Kenttähenkilöstöä ei tarvitse ajattaa etsimään vikaa, vaan heidän aikansa voidaan hyödyntää paremmin varsinaiseen vian korjaamiseen. Näin sähköjen palauttaminen vikatilanteessa nopeutuu kokonaisuudessaan. Näillä toimenpiteillä parannamme noin 130 000 asiakkaamme sähkönjakelun toimitusvarmuutta”, aluepäällikkö Joonas Hämäläinen kertoo.

Näissä työkohteissa suunnittelua ja verkon rakentamista toteuttava urakoitsijakumppanimme on N3M Power Oy Ab.

Läs mer