Uutishuone
Limit search
Energia-ala koetaan merkityksellisemmäksi kuin koskaan - Caruna on Suomen kahdeksanneksi paras työpaikka
Sähkönjakeluyhtiö Caruna on valittu Suomen kahdeksanneksi parhaaksi työpaikaksi isojen yritysten sarjassa. 86 prosenttia Carunan työntekijöistä sanoo, että Caruna on kokonaisuudessaan hyvä työpaikka.Tyypillisessä suomalaisessa yrityksessä vastaava luku on 38 %.
Carunan vuosi 2022: Energiakriisi nosti kustannuksia ja nopeutti käynnissä olevaa energiamurrosta
Carunan toimintaympäristö heikentyi merkittävästi vuoden 2022 aikana valvontaviranomaisen poikkeuksellisesti kesken valvontajakson tekemien muutosten ja Ukrainan sodasta alkaneesta energiakriisistä johtuvan yleisen kustannustason nousun vuoksi. Konsernin liikevaihto oli tammi-joulukuussa 484,6 (499,8) miljoonaa euroa ja investoinnit 133,6 (140,1) miljoonaa euroa. Liikevoitto ennen rahoituksesta johtuvia kuluja laski edellisvuoteen verrattuna. Nettorahoituskulut olivat 121,0 vastaten noin 25 % liikevaihdosta.
Kaupungistuminen haastaa sähköjärjestelmäämme - aikaa ei ole hukattavaksi
Ilmastotavoitteiden saavuttamisessa ja sähkön kulutuksen kasvussa on kyse jostain ennennäkemättömästä. Odottelemalla emme pysty tähän muutokseen vastaamaan, kirjoittaa Carunan sähköverkkojohtaja Elina Lehtomäki.
Loppuvuonna 2022 sähkönkäyttö pieneni eniten Varsinais-Suomessa ja Pohjanmaalla
Sähkönjakeluyhtiö Carunan jakelualueen kunnat, joissa sähkönkäyttö pieneni eniten vuonna 2022 olivat Närpiö, Kustavi ja Naantali. Joulukuun 2022 mittauksen mukaan koko Carunan verkkoalueella sähkön kokonaiskulutus pieneni 18,7 % edellisvuoden joulukuuhun verrattuna.
Miten pitää kaikki mukana? - Onnistunut muutos vaatii henkilöstön osallistamista
Muutoksessa kuulluksi tulemisen tarve on suuri. Johdon ei tulisi koskaan viedä muutosta läpi yksin. Avain onnistuneeseen muutokseen on työyhteisön osallistaminen.
Carunan vuosikertomus 2021 on julkaistu
Caruna-konsernin (Caruna) vuotta 2021 koskeva vuosiraportti on julkaistu osoitteessa caruna.fi/vuosiraportti2021. Vuosiraportti sisältää yritysvastuu- ja hallinnointiosiot sekä erillisinä PDF-tiedostoina myös numerotiedon kokoavan ESG-tunnuslukuosion ja vuoden 2021 tilinpäätöksen.
Carunan toimitusjohtaja vaihtuu
Sähkönjakeluyhtiö Carunan toimitusjohtaja Tomi Yli-Kyyny on ilmoittanut siirtyvänsä uusiin tehtäviin Carunan ulkopuolelle. Hän jatkaa nykyisessä tehtävässään 1.5.2022 saakka varmistaen tehtävien ja vastuiden sujuvan siirron seuraajalleen.
Kuntien ja Carunan yhteinen työllistämiskampanja toi kesätöitä yli 80 nuorelle ilmastolähettiläälle
Kunnat ja sähkönjakeluyhtiö Caruna toteuttivat toistamiseen Duunienergiaa-kampanjan, jolla työllistettiin kesätöihin 16–20-vuotiaita nuoria eri puolella Suomea. Kampanjan avulla luotiin kesätyömahdollisuuksia 85 nuorelle yli 30 kunnassa. Osana kampanjaa kesätyöntekijät jakoivat sosiaaliseen mediaan tietoa kuntien ja kuntalaisten ilmastoteoista.
Uusi organisaatio tukemaan Carunan päivitettyä strategiaa
Carunan organisaatio ja johtoryhmän kokoonpano muuttuvat vastaamaan paremmin yhtiön päivitettyä strategiaa. Uusi organisaatio muodostuu neljästä yksiköstä, jotka ovat Sähköverkon hallinta ja operointi johtajanaan Elina Lehtomäki, Asiakkuudet ja uudet liiketoiminnot johtajanaan Kosti Rautiainen, Yrityspalvelut johtajanaan Jyrki Tammivuori sekä Yhteiskuntasuhteet ja regulaatio johtajanaan Noora Neilimo-Kontio. Yhtiön johtoryhmän muodostavat toimitusjohtaja Tomi Yli-Kyyny sekä edellä mainittujen yksiköiden johtajat. Katriina Kalavainen vastaa Carunan muutosohjelmista.
“Carunalla asioita tehdään yhdessä”
Noora Kärki on työskennellyt Carunalla vuodesta 2015 asti. Hän on edennyt vuosien varrella asiakaspalvelijasta prosessipäälliköksi. Mikä on saanut hänet jäämään yhtiöön?
Sivutus